2024. június 15., szombat, Jolán, Vid napja

Címke: MITEM

21 cikk 1/3 oldal

Párhuzamos drámanyelvek

A XVIII. századi francia Beaumarchais Egy őrült nap avagy Figaro házassága című drámája alapján írt tudományos-fantasztikus előadás a Nemzeti Színház saját darabja.

Korunk barbarizmusa és a polkorrekt maszlag

„Migrációs humanizmus” – ez a körmönfont kifejezés igen beszédes elszólása Matei Visniec Migránsoook – avagy túlsúlyban a bárkánk című drámájának.

Gyaluforgácsban fuldokolva

A hazugság hiábavalóságára mutat rá Pinokkió meséje, amely Antonio Latella rendezőt leginkább az egymás és önmagunk becsapása miatt foglalkoztatta.

MITEM: németeké a főszerep

Idén az eddigieknél hosszabb ideig, közel három héten át vehetünk részt ebben az utazásban, és a megelőző fesztiválokhoz képest hangsúlyosabb a német ajkú színház jelenléte.

Erős fények korunkra vetítve

A fesztiválon 14 országból 27 előadást láthat a közönség, emellett pedig gazdag választék lesz kiállításokból, beszélgetésekből és szakmai kerekasztalokból.

Jó erkölcsre igazíttató mulatság

,,Jó-e neked most az halál? Ily nehéz volt az én atyámnak is.” Keresztény példázat a trójai háború idejéből – a héten kétszer is színre viszik a Magyar Elektrát Bucz Hunor rendezésében.

Ütni a zsákot

Öt Arany Maszk díjra jelölték a Szentpétervárott rendezett Bűn és bűnhődés című előadását, melyet a moszkvai színházi fesztiválon kétszer adtak elő. Vidnyánszky Attilá­val beszélgettünk.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.