2022. január 20., csütörtök, Fábián, Sebestyén napja

Címke: Miro Kovac

12 cikk 1/2 oldal

„Nem mi gerjesztettük a válságot”

Nem Magyarország, Szlovákia vagy Horvátország vonzotta a migránsokat Európába – mondta lapunknak adott interjújában Budapesten Miro Kovac.

Takács Szabolcs: zéró tolerancia kell a holokauszttagadás és a gyűlöletbeszéd minden formájával szemben

Magyarország a legmagasabb szinten és többször is elismerte a korabeli magyar kormány felelősségét a holokausztban, ezért ma zéró toleranciát hirdetett a holokauszttagadás és a gyűlöletbeszéd minden formájával szemben – mondta pénteken Zágrábban Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára, aki miniszteri biztosként irányította a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség (IHRA) minap lezárult magyar elnökségének munkáját.

Horvát külügyminiszter: uniós szinten kell megoldani a menekültválságot

Az Európai Unió (EU) tagállamainak együttesen kell megoldaniuk a menekültválságot, és a jó szándékot közös politikává kell alakítaniuk – mondta horvát újságíróknak Miro Kovac külügyminiszter az uniós tagországok európai ügyekkel foglalkozó tárcavezetőinek keddi brüsszeli tanácskozása után.

Horvátország nem akar menekültelosztó központtá válni

Horvátország nem akar menekültelosztó központtá válni, és ugyan egyetért a görög-török uniós külső határ ellenőrzésének fontosságával, de a macedón-görög határ védelmének megerősítését is fontosnak tartja – mondta a horvát külügyminiszter hétfőn Berlinben a német diplomácia vezetőjével folytatott megbeszélése után.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.