2020. október 21., szerda, Orsolya napja

Címke: Miro Cerar

45 cikk 1/5 oldal

Lemondott a szlovén kormányfő

Lemondott Miro Cerar szlovén kormányfő szerdán este, miután a szlovén legfelsőbb bíróság megsemmisítette a kormány csaknem egymilliárd eurós kiemelt projektjéről.

Szlovén választások a határvita közepette

Vasárnap győzött a „papírforma”, vagyis kis különbséggel ugyan, de a hivatalban lévő elnök, a volt szociáldemokrata vezér, Borut Pahor nyerte meg az elnökválasztás második fordulóját Szlovéniában.

Szlovénia folytatja a szisztematikus határellenőrzést

Szlovénia folytatja a szisztematikus határellenőrzést Horvátországgal közös határán és csak ideiglenesen végez annál enyhébb, szúrópróbaszerű, célzott ellenőrzést az átkelőhelyeken a fennakadások csökkentése érdekében, mert erre kötelezi a schengeni rendelet – mondta Miro Cerar szlovén kormányfő hétfőn a parlamentben.

Merkel, Hollande: „Európa a jövőnk”

Az Európai Unión belüli integráció folytatását látják az unió jövőjét alakító legjobb megoldásnak Franciaország és Németország vezetői. A szombati római csúcstalálkozó után nyilatkozva más kormányfők is azt mondták, hogy az EU hatvanéves történetének eredményeire építve folytatni kell a közös Európa építését.

Birkózás az idegenrendészeti törvény körül

Szlovéniában a rendőrség innentől már a határról visszafordíthatja a menedékkérőket, azokat pedig, akik megkísérlik az illegális határátlépést, azonnal visszatoloncolhatják.

Szlovéniában nőtt az illegális határsértők száma

Csaknem kilencven százalékkal több illegális határsértőt vettek nyilvántartásba Szlovéniában ez év első tíz hónapjában a múlt év azonos időszakához képest – közölte a ljubljanai belügyminisztérium szerdán a honlapján.

Szlovén miniszterelnök: meg kell védeni az uniós külső határt

Meg kell erősíteni a határzárat a szlovén-horvát határon, egyrészt mert a korábban felállított drótkerítést le kell cserélni egy biztonságosabbra, másrészt pedig szükség van arra, hogy egy lehetséges ellenőrizetlen migránsáradatot irányítás alatt lehessen tartani – jelentette ki Miro Cerar szlovén miniszterelnök hétfőn Belgrádban a szerb és a szlovén kormány együttes ülését követően.

Szlovénia továbbra is ellenzi az osztrák határellenőrzéseket

Szlovénia továbbra is ellenzi az osztrák ellenőrzéseket a két ország határán – nyomatékosította országa álláspontját kedden Vesna Györkös Znidar szlovén belügyminiszter Sigrid Berkának, a ljubljanai osztrák nagykövetnek.
45 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.