2020. október 29., csütörtök, Nárcisz napja

Címke: Mikulás

17 cikk 1/2 oldal

Négymilliárd forintos forgalmat hoz a Mikulás ünnepe a szezonális édességek piacán

Csaknem négymilliárd forintos forgalmat generál a Miklós-naphoz kötődően értékesített, mintegy 700 tonnányi szezonális édesség – értesült a Világgazdaság a Nielsen piackutató cégtől hétfői számában. A lap arról is írt, hogy az általa megkérdezett hálózatok közel 10 százalékos bővülést várnak tavalyhoz képest.

Mikulás-vonat indul a hétvégén

Évről évre egyre népszerűbbek a vonatozós rendezvények, idén a december 6-ával induló és sok helyütt egész hétvégén közlekedő járatok számos újdonságot kínálnak utasaiknak.

Halló, Mikulás?

A Mikulás hivatalosan is megérkezett a XXI. századba: a Google jóvoltából a gyerekek már nemcsak levelet írhatnak neki, de fel is hívhatják.

Nappali anyukák

Cita Högnabba-Lumikero, a budapesti finn kulturális intézet, a Finnagora igazgatója északi rokonaink százéves függetlenségéről is beszél.

Kormos Péter

A hollandokat évek óta megosztja a helyi krampuszfigura, Fekete Péter (Zwarte Piet), akit a társadalom egy része a gyarmati múlt és a rasszizmus modern figurájaként ismer el.

Fekete Péter öcsém…

A holland Mikulást, Sinter­klaast kísérő krampuszfigura idén a szokásosnál is különlegesebb szerepet kap, hiszen akár a holland választások kimenetele múlhat rajta.

Hosszú szezonja van a Mikulásnak

A short track hazai legjobbjait nem láthatjuk itthon, hiszen már ma elutaznak a világkupa-sorozat ázsiai állomásaira.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.