2022. december 6., kedd, Miklós napja

Címke: mikrovállalkozások

10 cikk 1/1 oldal

Uniós hitel a mikrovállalkozásoknak

Mikro-, kis-, valamint szociális vállalkozásokat finanszíroznak egy európai uniós programban azért, hogy hátrányos helyzetű csoportoknak nyújtsanak képzést.

Minden harmadik cég bővítene

A cégek várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index kisebb növekedést követően újra a pozitív tartományba került, jelenleg 2 ponton áll.

Béremelésben gondolkodnak a kkv-k

Nőtt a fizetésemelésben gondolkodó cégek aránya, a vállalatok jelenleg 41 százaléka készül fizetésemelésre, utoljára nyolc évvel ezelőtt volt ennél magasabb a béremelést tervező kkv-k aránya – ez derült ki a K&H kis- és középvállalati bizalmi indexének adataiból.

A kis cégek alkalmazzák a kezdőket

A mikrovállalkozások közel fele, a kisvállalkozásoknak pedig a 60 százaléka javasol bruttó 100-150 ezer forintos fizetést a pályakezdőknek – derül ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. hétfőn közzétett felméréséből.

Az iparosság fontos szerepet vállalt a gazdaság talpra állításában

A magyar iparosság, a családi és mikrovállalkozások fontos szerepet vállaltak a magyar gazdaság rendszerváltás utáni talpra állításában, és a mai napig megkerülhetetlen szereplői a foglalkoztatásnak, a termelésnek, a szolgáltatásnak, a helyi gazdaság felépítésének – hangsúlyozta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSz) elnöke szerdán a szövetség huszonöt éves jubileumi ünnepségén, Budapesten.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.