2024. június 22., szombat, Paulina napja

Címke: Michel Houellebecq

6 cikk 1/1 oldal

Oswald Spengler kései bosszúja

A német filozófus fejtegetései, a napnyugati ember kilátásait illető komor jövendölései nem csupán a magazinok lapjain bukkannak fel újra és újra.

A maga bernard-os módján

Michel Houellebecqnek, a kiváló – és az egész emberiségtől szimpatikus módon undorodó – francia írónak az első kötete jelent meg legutóbb Magyarországon A harcmező kiterjesztése címmel.

Szerelmük, a migráns

Van magyar nő, aki szívesen lenne egy szír második felesége is.

A Behódolás szerzője a politikusok felelősségéről

Az elmúlt évtizedek egymást követő kormányai felelősek a helyzetért, amely a Franciaországban a párizsi terrortámadásokat lehetővé tevő helyzetért, a biztonsági erők meggyengítéséért, ezt a felelősséget pedig előbb vagy utóbb meg kell majd vizsgálni és el kell mozdulni a közvetlen demokrácia felé – írta a The New York Times online kiadásában megjelent publicisztikájában Michel Houellebecq, a világszerte hatalmas feltűnést keltett, az arabok franciaországi térhódításáról szóló Behódolás című regény francia szerzője.

A francia politikai vezetés megbukott

Houellebecq számára már egyértelmű, hogy a francia politikai elit és Francois Hollande egy hosszú folyamat eredményeként hagyta cserben a francia népet.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.