2023. február 2., csütörtök, Karolina, Aida napja

Címke: méz

57 cikk 1/6 oldal

Tatán kezdődött a „Mézes reggeli”

Tatán, a Kőkúti Általános iskolában kezdődött pénteken a „Mézes reggeli”, a gyermekek mézfogyasztását ösztönző európai kezdeményezés magyar része, melyben 911 oktatási intézményben 153 ezer gyermekkel kóstoltatták meg reggelire a mézet.

Kínában is keresett a magyar méz

Összefogást sürget a hazai mézágazatban az agrárminiszter. Nagy István szerint a méhészeknek el kell fogadniuk, hogy a termelésben és az értékesítésben is közös erővel tudnak előre lépni.

Kampány indul, hogy több mézet együnk

Magyarország méznagyhatalomnak számít, Európában itt a második legnagyobb a méhsűrűség, ugyanakkor a mézfogyasztásban még nem szerepel az ország az élen.

Nagy István: mézkampány indul

Az agrárminiszter kifejtette: azt szeretnék elérni, hogy az emberek megismerjék a rendszeres mézfogyasztás jótékony hatásait.

Szűkösebb lett az idei méztermés

Bár a minőséggel így sincs probléma, a mennyiség elmarad a megszokottól. Ráadásul az exportpiacokon az árak is alacsonyabbak, ami az ágazati szereplők megélhetését veszélyezteti.

Görcsbe rándulva

Sok méhész jelezte az elmúlt hetekben, hogy a napraforgó virágzásával egy időben a méhek egy része eltűnt a kaptárakból.

A 2Rule és a csótányok

Nem telik el nap, hogy a 2Rule (vagyis a Turul) szóba ne kerülne a balos-libsi sajtóban. Ez afféle pótcselekvés arrafelé, egyszer­smind az egyetlen létező identitásuk megélése.
57 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.