2024. február 25., vasárnap, Géza napja

Címke: mérőóra

5 cikk 1/1 oldal

Be kell jelentkezzen az ellenőr

Rendszeresen jelennek meg figyelmeztetések a szolgáltatóktól, amelyek arról szólnak, hogy álellenőrök kérnek bebocsátást a fogyasztóhoz.

Büntetés jár a megrongált mérőért

Ha a villamosenergia-, földgáz- vagy víziközmű-szolgáltató szabálytalan vételezést állapít meg, kötbér, illetve a felmerült költségek megfizetésére szólíthatja fel a fogyasztót.

Fizethet a fogyasztó, ha nem figyel a plombára

Hibás plomba esetén, amennyiben a fogyasztó elfelejti bejelenteni a mérőórával kapcsolatos hiányosságot, a szolgáltató feltételezheti, hogy az ügyfél szándékosan vételezte szabálytalanul a gázt vagy az áramot – hívta fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület.

Figyelni kell a plombákra a mérőórák cseréjekor

A mérőórák cseréjekor a fogyasztó ragaszkodjon ahhoz, hogy a jegyzőkönyvbe kerüljön be a plombák száma, azonosítója és az, hogy azok sérülésmentesek, így megelőzhető egy esetleges későbbi kötbér – közölte a Budapesti Békéltető Testület csütörtökön az MTI-vel.
5 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.