2024. július 18., csütörtök, Frigyes napja

Címke: mérnök

13 cikk 1/2 oldal

Elhunyt Tuschák Róbert Széchenyi-díjas gépész- és villamosmérnök

Életének 92. évében meghalt Tuschák Róbert Széchenyi-díjas gépész- és villamosmérnök, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendes tagja, a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem professor emeritusa – közölte az akadémia hétfőn az MTI-vel.

Különös uniós megbízás Soros civiljeinek

A Transparency International Magyarország Alapítványt választotta ki az Európai Bizottság a független ellenőr szerepének betöltésére több uniós beruházás kapcsán is.

Duális képzésről szóló megállapodást írtak alá fővárosi és vidéki egyetemek

Élelmiszeripari mérnök és gépészmérnök hallgatók szerezhetnek munkatapasztalatot annak a duális képzésről szóló megállapodásnak köszönhetően, amelyet négy egyetem és a Coca Cola HBC Magyarország írt alá pénteken Budapesten. A szeptemberben induló képzéseket rögzítő megállapodást a Szent István Egyetem, a Pannon Egyetem, az Óbudai Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem képviselője látta el kézjegyével.

Átengedett kanyar

A Műegyetem a jég hátán sodródva nem vonzó helyszín a külföldi egyetemisták számára, de budapesti intézményként, a főváros nyújtotta feltételek között igenis az.

Több mérnökre van szükség

Új megállapodást javasol a mérnökök képzéséről a kormányzattal és a felsőoktatási intézményekkel Rábai Dániel, a Continental magyarországi országkoordinátora.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.