2019. április 24., szerda, György napja

Címke: mentőcsomag

14 cikk 1/2 oldal

Jóváhagyták a görög uniós mentőcsomag újabb részletét

Jóváhagyta a görög mentőcsomag következő, 8,5 milliárd eurós részletét pénteken az euróövezeti állandó mentőalap (ESM), miután a közös valutát használó uniós tagállamok pénzügyminiszterei és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) nemrégiben megállapodásra jutottak az ügyben.

További görög reformokat sürget az IMF

A mentőcsomagban való részvétel fejében az adó- és a nyugdíjrendszer reformját várja Görögországtól Christine Lagarde a Nemzetközi Valutaalap (IMF) főigazgatója.

Görögország megkapja a pénzügyi mentőcsomag következő részletét

Jóváhagyták az euróövezetet alkotó országok pénzügyminiszterei szerdára virradóra a Görögország számára elkülönített nemzetközi mentőcsomag következő, 10,3 milliárd eurós részletének kifizetését, és megállapodtak abban, hogy intézkedéseket tesznek a görög államadósság enyhítésére, amit a Nemzetközi Valutaalap (IMF) feltételként szabott a hitelprogramban való további részvételéhez.

Jövő csütörtökön megállapodás születhet a görög adósságcsomagról

Megállapodás születhet jövő csütörtökön a görög reformintézkedések első felülvizsgálatának lezárásáról, ez lehetővé tenné az adósságenyhítésről szóló tárgyalások megkezdését – közölte Jeroen Dijsselbloem, az euróövezeti pénzügyminisztereket tömörítő testület, az eurócsoport elnöke pénteken Amszterdamban, az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácskozását követően.

Újra engedett hitelezőinek Görögország

Görögország hitelezőit nem a görög gazdaság stabilizálása, sokkal inkább az ország engedelmességre kényszerítése érdekli, mert meg merte kérdőjelezni a trojka hatalmát, véli Jánisz Varufakisz volt görög pénzügyminiszter.

Görögország mostantól versenyt fut az idővel

Megnyerte a parlamenti bizalmi szavazást Alexisz Ciprasz és kormánya. Az új görög kabinet ezzel nekiveselkedhet a sokkal nehezebb feladatnak, hogy lenyelesse a képviselőkkel a kemény reformok keserű piruláit.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.