2020. november 30., hétfő, András, Andor napja

Címke: ménesbirtok

14 cikk 1/2 oldal

Jövő év elején kezdődhetnek a beruházások a Mezőhegyesi Ménesbirtokon

Jövő év elején kezdődhet a Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben az ipartelep és a szarvasmarhatelep fejlesztése, amelyekre összesen 8,2 milliárd forintot szánnak – mondta az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának mezőhegyesi kihelyezett ülésén Farkas Sándor, a ménesbirtok újjászervezésének a koordinálásáért felelős kormánybiztos,a bizottság alelnöke csütörtökön.

Hatmilliárd forintos tőkeemelést kap a Mezőhegyesi Ménesbirtok

A kormány 6 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a 2016-os költségvetésben a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. feltőkésítésére, a Paks II Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tőkeemelése jogcím terhére – derül ki a kormány Magyar Közlönyben hétfőn közzétett határozatából.

Fejlesztik a ménesbirtokot

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta: Európa legszínvonalasabb állami tulajdonú mezőgazdasági vállalkozását kívánják létrehozni.

Pénzt kapnak a mezőhegyesi gazdák

Az árveréseken eredményesen licitálók már megkapták a nekik járó összeget, napokon belül pedig a korábbi haszonbérlőkkel is elszámol a kormány.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.