2022. június 30., csütörtök, Pál napja

Címke: menekülthullám

12 cikk 1/2 oldal

Hadgyakorlat Ausztriában

Az osztrákok felkészülnek egy nagyobb menekülthullám megfékezésére. A szlovén határon több száz katona és rendőr sorakozott fel.

Kézzelfogható a konfliktus Nigériában

A vallási ellentétek mellett a vízért is egyre kíméletlenebb harcot vívnak Nigériában. Legutóbb mintegy kilencven ember vesztette életét Nigéria középső részén.

Migráció és antiszemitizmus

Immár két éve özönlik az emberáradat Európába. Jön Ázsiából és Afrikából, jön szárazföldön és tengeren. És azóta dúl a vita a feltartóztathatatlannak látszó népvándorlásról is.

Felmérés: a német gazdasági elit tart egy újabb menekülthullámtól

Németországban a gazdasági elit erősen tart egy újabb menekülthullámtól, a vállalatvezetők csaknem háromnegyede szerint munkaerő-piaci vagy társadalmi feszültségekkel járna, ha ismét felszökne az országba érkező menedékkérők száma – mutatta ki egy szerdán ismertetett felmérés.

2015: az illegális migráció egy éve számokban

A bevándorlók kétharmada, több mint nyolcszázezer fő választotta a vízi utat, ez pedig a tél beálltával sem változik, továbbra is naponta ezrek érnek partot a görögországi Leszbosz szigeten.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.