2023. február 4., szombat, Ráhel, Csenge napja

Címke: menekült

64 cikk 1/7 oldal

Százezrek váltak menekültté

A fegyveres konfliktusok és a természeti csapások miatt százezrek voltak kénytelenek elhagyni otthonukat Afganisztánban; sokan gyermekük kiházasításával próbálnak segíteni ínségükön.

Szánthó Miklós: Gruevszki ügye egyedi eset

Ugyanazok, akik az elmúlt években a menekültügyi szabályok liberális értelmezése mellett foglaltak állást, most a szigorúság pártjára állnak.

Roham a horvát határnál

A nyugat-balkáni migránsútvonal lezárása óta a bevándorlók többségükben Bosznia-Hercegovinán keresztül érkeznek Horvátországba, majd onnét Szlovénián keresztül Nyugat-Európába próbálnak eljutni.

Kevesebb menekültet fogad be Washington

Mike Pompeo kiemelte, a humanitárius segítségnyújtás egyetlen fokmérőjének tekinteni, ugyanis az Egyesült Államokban más típusú segélyezési lehetőségek is vannak.

Felmérés: az uniópártok gyengültek, az AfD erősödött a menekültvita idején

A német kormánykoalíciót vezető konzervatív uniópártok támogatottsága egy százalékponttal gyengült, a tőlük jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) pedig ugyanekkora mértékben erősödött a menedékkérők visszafordításáról szóló koalíciós vita idején - derül ki abból a felmérésből, melynek eredményét szombat éjjel tette közzé az n-tv német hírtelevízió.
64 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.