2024. június 19., szerda, Gyárfás napja

Címke: melegházasság

21 cikk 1/3 oldal

Románia: kell-e az országnak a melegházasság?

Romániában a hétvégén kétnapos népszavazást rendeznek arról: kell-e az országnak a melegházasság? A törvényjavaslat polgári kezdeményezésként a szükséges félmillió helyett több mint három millió támogató aláírással került 2016-ban a parlament elé. A referendum úgy pontosítaná az alaptörvényt, hogy a család „egy férfi és egy nő házasságán” alapul, meggátolandó az azonos neműek házasságkötésének legalizálását. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Illyés Gergely, úgy fogalmazott: egy civil szervezet kezdeményezte az aláírásgyűjtést, amennyiben pedig a népszavazás sikerrel jár, a román alkotmányt módosítani fogják.

Kuba nem építi tovább a kommunizmust

A törvényhozás a napokban egy olyan alaptörvény-módosítást fogadhat el, amely lehetővé teheti a magántulajdont, a külföldi befektetéseket és a melegházasságot is.

Haitin bűncselekmény lesz a melegházasság

Elfogadta szerdán Haiti szenátusa azt a törvényjavaslatot, amely bűncselekménnyé nyilvánítja az azonos neműek házasságát és a homoszexualitás „népszerűsítését” az országban.

Ideológiai melegfront a CDU-nál

Az orbáni kiállás egyszerre realista és nagyvonalú: spongyát a sérelmekre, hiszen gazdaságilag ha nem is egyenlő mértékben, de egymásra vagyunk utalva.

Berlin engedélyezi a melegházasságot

A módosításra kerülő polgári törvénykönyv szerint Németországban „a házasságot két különböző vagy azonos nemű ember köti egy életre”.

A melegházasságról szavaz a német parlament

Németország lehet Európa tizennegyedik állama, ahol az azonos neműek jogszerűen házasságot köthetnek. A szövetségi parlament ma szavaz a melegházasságról, miután Angela Merkel kancellár egy 180 fokos fordulattal felkarolta a homoszexuális párok ügyét.
21 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.