2022. augusztus 15., hétfő, Mária napja

Címke: méhészet

22 cikk 1/3 oldal

Szűkösebb lett az idei méztermés

Bár a minőséggel így sincs probléma, a mennyiség elmarad a megszokottól. Ráadásul az exportpiacokon az árak is alacsonyabbak, ami az ágazati szereplők megélhetését veszélyezteti.

Nemzetközi méhész rendezvény lesz Jászberényben a hétvégén

Nemzetközi mézvásárt és méhésztalálkozót tartanak augusztus 4-én, szombaton Jászberényben, a méztermelők, eszközgyártók és forgalmazók bemutatkozóját szakmai fórumok és szórakoztató műsorok egészítik ki.

Okoskaptár menti meg a méheket

Az intelligens technológia amellett, hogy az ágazatban előforduló valamennyi problémára megfelelő választ kínál, a globális beporzási krízis kezelésé­ben is segítséget nyújthat.

Méhészeti Egyesület: több mint 300 méhészet jelzett méhpusztulást

Több mint 300 méhészet jelzett méhpusztulást az elmúlt hetekben, a magyar méhészek mintegy 10-20 százalékát érinti a probléma, az okok azonban egyelőre ismeretlenek – mondta az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke az M1 aktuális csatornán pénteken.

Vizsgálatot rendeltek el a méhpusztulások miatt

Vizsgálni fogják a vélt mérgezések környékén folytatott növényvédelmi technológiát, a rendelkezésre álló méhlegelők hatását és a méhcsaládok általános állapotát.
22 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.