2022. december 7., szerda, Ambrus napja

Címke: méhészek

12 cikk 1/2 oldal

Bővülő piaci lehetőségek a hazai méhészeknek

Szavai szerint Magyarország a mostanihoz hasonló összefogással piacbefolyásoló tényező is lehet a mézpiacon, hiszen az itteni méhészek állítják elő a világ akácméztermelésének 80 százalékát.

Folytatódik a biológiai szúnyogirtás

Második hetébe lép a katasztrófavédelem által irányított központi, biológiai szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Jól jártak idén a hazai méhészek

Az elmúlt években – részben a Magyar méhészeti nemzeti program forrásainak köszönhetően – jelentős fejlődésen ment keresztül az ágazat.

A magyar Mézjelentésről tárgyalnak az unióban

Magyarország számára a téma azért fontos, mert az EU-ban a harmadik legnagyobb méztermelő, emellett az unióba áramló, többször kétes minőségű kínai méz sok gondot okoz a méhészeknek.

Tömeges méhpusztulás

Amíg a somogyi méhészetekben 30-40 százalékos az elhullás, Hevesben akad olyan gazda, akinek a 66 méhcsaládjából 41 elpusztult.

Mézadatbankot javasolnak a méhészek

Uniós mézadatbank létrehozására van szükség, hogy vissza lehessen szorítani a főként ázsiai importból származó hamis készítményeket – mondta Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke az M1 aktuális csatornán pénteken.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.