2020. október 21., szerda, Orsolya napja

Címke: megújuló energiák

8 cikk 1/1 oldal

Átrepülte az Atlanti-óceánt és leszállt Spanyolországban a napelemes repülőgép

Világ körüli útjának újabb szakaszát teljesítette a Solar Impulse 2 kísérleti napelemes repülőgép: átszelte az Atlanti-óceánt és leszállt a spanyolországi Sevillában csütörtök reggel. Bertrand Piccard pilóta szerint nem volt egy könnyű útja, felhők, légörvények között kellett navigálni gépét, igazi taktikai repülést kellett végrehajtani.

Zöldülő magyar kistelepülések

Újszilvás volt az első olyan magyar település, ahol az önkormányzat hő- és villamosenergia-szükségletének csaknem egészét megújuló energiaforrásokból fedezték.

Olcsóbb lett a zöldáram

Hazánk a megújuló energiaforrások támogatására a villamosenergia-szektorban 2014-ben közel 50 milliárd forintot költött.

Hazánk jelentősen növeli a megújuló energia felhasználását 2020-ig

Magyarország 2020-ig 14,65 százalékkal javítja a megújuló energiaforrások felhasználását, valamint 10 százalékkal növeli az energiahatékonyságot – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért felelős államtitkára a párizsi klímakonferencia magyar vállalásairól csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Nő a zöldenergiák aránya Európában

A megújuló energiák piaci jelenléte 30 százalékkal nőhet Európában a következő öt évben a Nemzetközi Energiaügynökség pénteken közzétett jelentése szerint.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.