2023. szeptember 21., csütörtök, Máté, Mirella napja

Címke: megtorlás

51 cikk 1/6 oldal

Kádár, a kommunista Néró

A kommunista ideológiának a gyökerébe, a magjába van belekódolva az erőszak, a jogtiprás, az emberi méltóság tiszteletének hiánya. Ennek lehettünk tanúi tizenkét évvel ezelőtt is.

Vérbe fojtva

Az 1956-os magyar forradalom és nemzeti szabadságharc Magyarországot a XX. században egyedülálló világpolitikai szerephez juttatta.

Nincs vége a megtorlásnak

Beiktatták szombaton a júniusi választásokat követően újraalakult török parlamentet, miközben tovább folytatódtak az elnöki rendszerre időközben áttért országban a 2016-os puccskísérletet követő megtorlások.

Adatbázis az ’56 utáni megtorlásokról

Szükségünk van a diktatúra működéséről való tudásra, hogy kik és milyen alapon döntöttek emberéletekről – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Megtorló lépéseket tesz az USA Szíriában

Az Egyesült Államok határozott és megfelelő lépéseket tesz válaszul arra, hogy a damaszkuszi kormány támadásokat intéz a délnyugat-szíriai feszültségmentesítési övezet ellen – jelentette be közleményben csütörtökön az amerikai külügyminisztérium.

„Viszonylag kevés megsemmisítés”

Az, hogy kik kerültek végül az „igazságszolgáltatás” őrlőkövei közé, s végső soron mi lett a sorsuk, az nem jog kérdése volt, hanem politikai akaraté és döntésé.
51 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.