2024. július 13., szombat, Jenő napja

Címke: megszállás

14 cikk 1/2 oldal

Határon túl

Futótűzként terjedt el a hír a nagy román egyesülés századik évfordulójának közeledtével, hogy ­december elsején Gyulán szoborállítással ünneplik meg az eseményt.

Mítosz Kádár és Dubcek barátsága

Ötven éve ezen a napon, moszkvai akarattal szovjet, lengyel, keletnémet, bolgár és magyar katonák kezdték meg Csehszlovákia megszállását.

Ötven éve

Kádár morgott egy keveset, de aztán összecsapta a bokáját, és a 11 ezer fős magyar hadosztály is átlépte a határt, bevonult a Felvidékre.

Nem engedtek be Ukajnába egy, az orosz médiának dolgozó brit tévés műsorvezetőt

Nem engedték be kedden Ukrajnába John Warrent, az egyik orosz televízió brit állampolgárságú műsorvezetőjét, mert korábban az ukrán jogszabályokat megsértve utazott be az Oroszország által önkényesen elcsatolt Krím félszigetre, és emiatt beutazási tilalom alatt áll – hozta nyilvánosságra Oleh Szlobogyan az ukrán állami határőrszolgálat sajtótitkára a Facebookon.

A szovjet csapatkivonás kulisszatitkai

Mohács óta csak kivételesen adatott meg a nemzetnek az idegen hatalomtól való függetlenség, az ország szabadsága. 27 évvel ezelőtt, 1991. június 19-én az utolsó szovjet katona is elhagyta hazánkat.

Kun nem Erdélyért küzdött

A trianoni békediktátum külső okairól a magyar társadalom ma már többé-kevésbé beszél, de a belső okok máig tabutémának számítanak.

Fegyveresek rohamozták meg a szakadárok luhanszki „főügyészségét”

Mintegy kétszáz ismeretlen fegyveres szerdán megszállta az önkényesen kikiáltott, kelet-ukrajnai Luhanszki Népköztársaság (LNR) főügyészségének épületét, ahol több személyt őrizetbe vettek, köztük a szakadár terület „főügyészét” – számoltak be ukrán sajtóorgánumok a Luhanszk városának hírportálján közzétett információra hivatkozva.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.