2024. február 29., csütörtök, Szökőév napja

Címke: meggy

12 cikk 1/2 oldal

Bőven termett meggy idén

Élen jár hazánk a friss meggy kivitelé­ben, az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentése szerint Magyarország a világ legnagyobb exportőre.

Javul az időjárás, elindulnak a kombájnok

Az OMSZ előrejelzése alapján a következő napokat már inkább a napsütés jellemzi majd, így ezen a héten várhatóan a betakarítással is gyorsabban haladhatnak a gazdálkodók.

Mélyponton a léipari meggy felvásárlási ára

Az időjárás miatt romlott az érdi bőtermő meggy minősége és csökkent a mennyisége, a későbbi érésű fajtáknál egyelőre kérdéses, hogyan alakul a termés.

Megérett a meggy a magyar ültetvényeken

Megkezdődött az idei meggyszezon, a friss gyümölcs már a piacokon várja a vásárlókat. Bár évről évre nő a belpiaci fogyasztás, a legtöbb magyar meggy még így is külföldre kerül.

Jelentősen bővülhetnek a gyümölcsültetvények

Akár 17 ezer hektárral bővülhetnek a következő években a hazai gyümölcsültetvények, a jelenlegi szinthez képest a legnagyobb mértékben a meggy és a dió termőterülete változhat.

Nagyobb lehet az idén a kereslet a magyar meggyre

Az idén a korábbi éveknél nagyobb lehet a kereslet a magyar meggyre Európában, mivel a lengyelországi termés a májusi fagyok miatt jelentősen visszaesett – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtökön az MTI-vel.

Szerződéses meggykereskedelem

Ma a szabadpiaci folyamatok miatt óriási kilengésekkel mozognak az árak. Ezzel sem a feldolgozók, sem a termelők nem járnak jól.

Pórul jártak a különutas termelők

Idén is rosszul jártak azok a termelők, akik nem kötöttek hosszú távú szerződést, ugyanis a meggy felvásárlási ára nagyot esett a szezon félidejében.

Még tart a bizonytalanság a hazai meggypiacon

A tavaszi fagyok miatt megtizedelődött termésben további kárt okozhat az elmúlt napok csapadékos időjárása, azonban a szezon végéig kitarthat a 200 forint körüli ár.

Idén kevesebb meggy teremhet a tavalyinál

A tavaszi fagyok miatt az idei meggytermés valószínűleg elmarad a tavalyitól, ami 65 ezer tonnányi volt – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-vel.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.