2022. január 19., szerda, Sára, Marió napja

Címke: megbetegedések

15 cikk 1/2 oldal

Az epesav okozta megbetegedések terápiájának új irányait mutatták be magyar kutatók

Az epesav okozta megbetegedések – köztük a heveny hasnyálmirigy-gyulladás, a Barrett-nyelőcső- és vastagbélrák – terápiájának új irányait mutatta be Hegyi Péter, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának (PTE-ÁOK) professzora. Kutatótársaival erről a napokban számoltak be a Physiological Reviews nevű szaklapban.

Súlyosan megsérülhettek amerikai diplomaták

Kuba nem ismeri el, hogy köze lenne a megbetegedésekhez, arról pedig nincs információ, mi okozhatta az olykor agy- vagy idegenrendszeri sérüléssel is együtt járó halláskárosodásokat.

Vizsgálat indult a budakalászi idősotthonban történt megbetegedések miatt

Vizsgálatot indított a Szentendrei Járási Hivatal és Budapest Főváros Kormányhivatala a budakalászi Napvirág Idősek Otthonában, ahol a napokban három idős ember meghalt és további hét megbetegedett – tájékoztatta a fővárosi kormányhivatal sajtófőnöke csütörtökön az MTI-t.

Tíz új kanyarógyanús esetet jelentettek

Az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint február vége óta országosan 41 embernél jelentkeztek a kanyaróra utaló tünetek.

Tovább csökkent az influenzás megbetegedések száma

Az országban tovább csökkent az influenzaszerű megbetegedések száma, a múlt héten 30 százalékkal kevesebb, 66 200 ember fordult orvoshoz ilyen tünetekkel, mint az azt megelőző héten – derül ki az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb tájékoztatójából.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.