2019. július 21., vasárnap, Dániel, Daniella napja

Címke: megbetegedés

10 cikk 1/1 oldal

Nem tudni, milyen kórokozótól betegedtek meg a szombathelyi diákok

Még nem tudni, milyen kórokozótól betegedtek meg Szombathelyen a menzaebédet elfogyasztó diákok. A hányással és hasmenéssel küszködő tanulók száma 300-ra emelkedett, az ebédet főző konyha működését felfüggesztették. Sajtóértesülések szerint a diákok rokonai között is vannak olyanok, akik hasonló tünetekre panaszkodnak.

Baktérium okozta a tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán

Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán – tájékoztatta a Heves Megyei Kormányhivatal hétfőn az MTI-t.

Kuba hazugsággal vádolja az Egyesült Államokat

Hazugsággal vádolta meg az Egyesült Államokat a Havannában rejtélyesen megbetegedett amerikai diplomaták ügyében a kubai külügyminiszter egy csütörtök esti sajtóértekezletén.

Veszélyes vírus ostromolja a határt

Egyelőre sikerült elkerülni, hogy megjelenjen az országban az úgynevezett afrikai sertéspestis, azonban a betegség egyre közelebb kerül hazánk határaihoz.

Új típusú eszköz segíti a koszorúér betegeket a Semmelweis Egyetemen

Egy világviszonylatban is új, még csak 3-4 hónapja létező eljárással, magnéziumból készült stenttel (fémhálóval) segítettek két betegen a Semmelweis Egyetemhez (SE) tartozó Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán – tájékoztatta az intézmény vasárnap az MTI-t.

Újabb helyen jelent meg a betegség

Újabb kéknyelv-betegséggel fertőzött szarvasmarha-állományokat talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A laboratóriumi vizsgálatok eredményei alapján Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Nógrád megyékben is felütötte a fejét a kór.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.