2019. december 12., csütörtök, Gabriella napja

Címke: megbékélés

17 cikk 1/2 oldal

A Koreai-félsziget sorsa a tét

A két Korea közti katonai feszültség csökkentése és a nukleáris leszerelés a legfontosabb témája Kim Dzsong Un és a dél-koreai államfő mai csúcstalálkozójának.

Megbékélés Széchenyi nyomán

Általános vélekedés szerint az Újszövetség a szereteten alapul, míg az Ószövetség a szemet szemért, fogat fogért szemlélettel nézte a világot.

A megbékélés melletti kitartásra szólított fel a pápa Kolumbiában

A gerillákkal folytatott több mint öt évtizedes konfliktus után Kolumbiának meg kell szabadulnia a bosszúvágytól, és fel kell számolnia az igazságtalanság és társadalmi egyenlőtlenség „sötétségét”, amely erőszakot szül – hangsúlyozta Ferenc pápa csütörtökön azon a szentmisén, amelyet mintegy egymillió ember előtt mutatott be a bogotái Simón Bolivar parkban.

Nem tűnt el az Iszlám Állam

A moszuli lakosok által átélt borzalmak, valamint az emberi élet semmibevétele nem maradhatnak büntetlenül – mondta a jogvédő szervezet igazgatója.

Szakértő: lassú lesz az iraki keresztények és muszlimok megbékélése

Irakban az infrastruktúrát újjá lehet építeni, de kérdés, mennyi idő kell a „megbékéléshez ellenérdekelt felek között” – mondta az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában az iraki kurd területekről nemrég visszatért szakértő.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.