2019. július 15., hétfő, Henrik, Roland napja

Címke: mecsek

10 cikk 1/1 oldal

A Mecsek őskori leleteit bemutató kiállítás nyílt a pécsi állatkertben

A Mecsek és a Villányi-hegység hajdanvolt élővilágának maradványait – köztük őskori medvekoponyát, mamutbordát és tengeri fosszíliákat – bemutató új kiállítás nyílt péntektől a pécsi állatkert aulájában – közölte az intézmény az MTI-vel.

Jelentős turisztikai fejlesztések várhatóak 2018-19-ben a Mecsekben és a Dráva mentén

Jelentős ökoturisztikai fejlesztéseket valósít meg a Duna-Dráva Nemzeti Park 2018-19 folyamán a Mecsekben és a Dráva mentén a horvátországi partner szervezetekkel az Interreg V-A Magyarország - Horvátország határon átnyúló együttműködési programban, a beruházások teljes költsége 648,63 ezer euró - közölte a nemzeti park igazgatósága szerdán az MTI-vel.

Emlékművet avattak a mecseki láthatatlanoknak Pécsen

Emlékművet avattak az 1956-os forradalom elfojtása után szerveződött pécsi szabadságharcos csapat, a „mecseki láthatatlanok” tiszteletére kedden Pécsen, a tettyei romoknál a forradalom 60. évfordulója alkalmából.

Újraindulhat a hazai uránbányászat

Július elején elindította a Mecsekben az első geológiai kutatófúrását, majd további kettőt tervez a jövő év elejéig a Magyar Uránbányászati Zrt.

Brutális károkozás a Mecsekben

Nagy kár érte a Mecsek-oldalban található városi parkerdőt, ugyanis ismeretlen tettesek kiástak és elvittek három tőnyi rendkívül értékes, és csak a Mecsekben található ritka vadvirágot.

Keddtől ismét látogathatók a pécsi parkerdők

Keddtől feloldják a kedvezőtlen időjárás következtében kialakult balesetveszély miatt csütörtökön elrendelt látogatási tilalmat a pécsi parkerdőkben – közölte a területeket gondozó Biokom Nkft. hétfőn az MTI-vel.

A Mecsek lett Magyarország legjobb gasztronómiai úti célja

Helyi gasztronómiára alapozott kínálatával a Mecsek Zöldút Egyesület nyerte a „Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja” díjat – tájékoztatta a versenyt szervező Magyar Turizmus Zrt. szombaton az MTI-t.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.