2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja

Címke: Mazsihisz

48 cikk 1/5 oldal

Hazánkban nincsen helye az antiszemitizmusnak

A kormányfő válaszlevelet írt Ronald S. Laudernek, miután a Zsidó Világkongresszus elnöke néhány napja arra szólította fel, hogy nyilvánosan ítélje el a Figyelő címlapján megjelent képet.

A Jobbikban kódolva van az antiszemitizmus

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke úgy fogalmazott: az „útszéli zsidózás” nemcsak az ő érzékenységüket sérti, hanem minden magyar állampolgár méltóságát is.

Megnyitás előtt a Sorsok Háza

Napjainkban is kölcsönös, mélyen gyökerező, a határainkon túlra is kisugárzó bizalmatlanság, az inszinuáció légköre uralkodik a Sorsok Háza létrehozói és bírálói között.

Tóth „Potya” Istvánról emlékezett meg a Mazsihisz és az FTC

A Ferencváros és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közösen emlékezett meg csütörtökön Tóth „Potya” Istvánról, az FTC kiemelkedő labdarúgójáról, a csapat első hivatásos edzőjéről, aki a második világháború alatt, 1944-ben társaival több száz zsidót mentett meg a biztos haláltól.
48 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.