2024. június 19., szerda, Gyárfás napja

Címke: may

17 cikk 1/2 oldal

Az együttműködést emelték ki a világ vezető politikusai

A nagyhatalmak vezetői idén sem hagyták újévi útravaló nélkül a nemzetközi közösséget: a beszédek az elmúlt év nehézségei helyett inkább a jövőbeli célokra és kihívásokra helyezték a hangsúlyt.

Amerikai-brit szabadkereskedelmi megállapodásról tárgyalt Trump és May

Theresa May brit kormányfő és Donald Trump amerikai elnök az Egyesült Királyság uniós kiválása (Brexit) utáni „nagy és ambiciózus” amerikai-brit szabadkereskedelmi megállapodás megkötéséről tárgyalt szerdán New Yorkban – közölte May hivatala.

Alku nélkül bukhat May

Amennyiben nem születik hamarosan megállapodás Nagy-Britannia és az Európai Unió jövőbeni viszonyrendszeréről, egyes elemzések szerint hónapokon belül munkáspárti kormány alakulhat.

Bajtársakat keres May

A brit miniszterelnök az ausztriai Salzburgban igyekezett dűlőre jutni a brexittárgyalásokat illetően Sebastian Kurz osztrák kancellár és Andrej Babis cseh kormányfő társaságában.

May a brexitet mentegeti

A belfasti kormányválság és a brit EU-távozás utáni gazdasági garanciák is terítékre kerülnek Theresa May észak-írországi látogatásán.

Merkel: Németország a lehető legszorosabb kapcsolatokra törekszik Londonnal a Brexit után is

Angela Merkel szerint Németország a lehető legszorosabb kapcsolatok fenntartására törekszik az Egyesült Királysággal a brit EU-tagság megszűnése után is. Merkel, aki a nyugat-balkáni országok és több nyugat-európai EU-tagállam keddi londoni csúcsértekezletén vett részt, Theresa May brit miniszterelnökkel tartott esti sajtóértekezletén kijelentette: haladást érzékel a brit kilépés feltételrendszeréről szóló tárgyalásokon.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.