2023. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja

Címke: Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.

16 cikk 1/2 oldal

Szakadatlanul növekszik az áramfogyasztás

Decemberben kétszer is megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord, amelynek oka az év végi hajrá és a díszkivilágítás. A több éve fennálló trend tehát folytatódik.

Jöhet az időzónaváltás Európában?

Juncker igyekszik majd az Európai Bizottságot meggyőzni arról, hogy át kell térni az állandó nyári időszámításra. A kérdés megítélése továbbra is ellentmondásos.

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, hajnali 2-kor kell 3 órára állítani az órákat. Az óraátállítás miatt változik egyes tömegközlekedési eszközök menetrendje.

4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

Március 25-én kezdődik a nyári időszámítás, vasárnap hajnali 2-kor kell 3 órára állítani az órákat; az átállítással áram, egyúttal évi 4-5 milliárd forint takarítható meg - hívta fel a figyelmet a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. pénteken.

Csökkent karácsonykor az áramfogyasztás

A működési támogatási rendszerben a villamosenergia-termelők előre meghatározott, a piacinál magasabb áron értékesíthetik az általuk megtermelt áramot.

Ellátásbiztonság Szigetcsépről

A magyar villamosenergia-ipari rendszerirányító közcélú beruházásként megépített 33. alállomása az egész ország villamosenergia-ellátása szempontjából is fontos.

Egy órával tovább alhatunk a hét végén

E hét végén ér véget a nyári időszámítás: vasárnap éjjel 3 órakor 2-re kell visszatekerni az időmérőket, így visszatérünk az eredeti, téli időszámításhoz.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.