2019. november 17., vasárnap, Hortenzia, Gergő napja

Címke: Mauricio Macri

8 cikk 1/1 oldal

Jobbkanyar

A világ más területéhez képest itt nem olyan jelentős az eltérés a politikai élet bal- és jobboldala közt, bármelyiket jellemezheti az erőszak és a kiterjedt korrupció.

Argentínában síppal fogadták a változást

Hangos dudálás, kiabálás és petárdázás hangzik Buenos Aires belvárosában. Motoros rendőrök fegyverekkel sietnek a helyszínre. A kerületet már előző nap lezárták, de az indulatokat így sem tudták megfékezni.

Megerősödve került ki a félidős választásokból az argentin elnök koalíciója

Megerősödve került ki a vasárnap tartott félidős parlamenti választásokból az argentin kormánykoalíció, miután a hivatalos részeredmények szerint Mauricio Macri elnök Cambiemos (Változzunk meg) nevű koalíciója a 23 tartományból 15-ben győzelemre áll, köztük az öt legfontosabbikban: Buenos Aires, Cordoba, Mendoza, Santa Fe tartományokban, illetve a főváros körzetében.

Milliárdok szemeteszsákokban

Mintegy kétmilliárd forintnak megfelelő, ismeretlen eredetű pénzt próbált egy korábbi argentin kormánytag elrejteni egy apácazárdában, mikor lefülelte a rendőrség.

Obama: a világnak össze kell fognia a terrorizmus elleni küzdelemben

A világnak össze kell fognia a terrorizmus elleni küzdelemben, az Egyesült Államok pedig le tudja és le is fogja győzni az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezetet – hangsúlyozta szerdán Barack Obama amerikai elnök argentínai látogatásán, egy nappal a brüsszeli merényleteket követően.

Vége „Cristina királynő” korszakának

Konzervatív politikus nyerte az argentin választást, amely új éra kezdetét jelenti az ország történetében. Az új elnök piacbarát politikát hirdet, és nyitni kíván Európa és az Egyesült Államok irányába.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.