2022. június 30., csütörtök, Pál napja

Címke: marxizmus

11 cikk 1/2 oldal

Marx nélkül jobb lett volna a világ

Karl Marx művei és politikai tevékenysége felmérhetetlen károkat okozott az emberiségnek. Egyetemes emancipáció helyett mil­liók estek áldozatul a kommunista önkényuralmaknak szerte a világban.

Hipsztermessiás

Ma teljesen értelmetlen arról beszélni, hogy milyen ember volt, jót vagy rosszat akart, volt-e alapja meglátásainak. A marxizmus iszonyatos pusztításáért Marx is felelős.

A marxizmus és a liberalizmus

Mind a liberalizmus, mind a radikális szocializmus gyökerei eredendően a felvilágosodás korába nyúlnak vissza, mindkettő a felvilágosodás szülötte.

Újabb megállapodást kötött a kolumbiai kormány a marxista felkelőkkel

Sikerült megállapodnia a kolumbiai kormánynak a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű marxista gerillaszervezettel a több évtizedes konfliktust lezárni hivatott békemegállapodás átdolgozásáról – jelentették be a felek helyi idő szerint szombaton Havannában.

Kun Béla, a vörösdiktátor

Kun Béla és Fábián Béla liberális-konzervatív ügyvéd életútja két értékrendet mutat; az internacionalista hazaárulás és a konzervatív honmentés útjait.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.