2022. január 27., csütörtök, Angelika napja

Címke: Márton-nap

17 cikk 1/2 oldal

Ludaskása

Libaevés ideje van – gondolta Rezeda Kázmér, és nem tudta többé kiverni fejéből a drága, fehér, gágogó madarakat.

Libanapokra hangol a hazai vendéglátás

Márton-nap alkalmából országszerte különleges tematikus programokkal készülnek az éttermek és szállodák, a vendégeket libás ételek, tipikus menü és vidám élmények várják.

Libadalom az etyeki Gasztrosétányon

Különféle libaételekkel, újbor kóstolással és kísérőprogramokkal várja az érdeklődőket a Márton-nap alkalmából megrendezett Libadalom vasárnap az etyeki Gasztrosétányon – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Márton-napi borfesztivál a Gellért Szállóban

Száz pincészet és neves séfek vesznek részt a száz éves Danubius Hotel Gellért Márton-napi borfesztiválján, amelyet csütörtöki nulladik napján sörfesztivál vezet be.

Idén nincs hiány libából a piacon

Széles kínálatból válogathatnak a Márton-napi libasült kedvelői, ráadásul drágulástól sem kell tartani az ünnepi időszakot megelőzően.

Pontyhalászlé helyett ludaskása a tányéron

A Siófokra csábító turisztikai szlogen, az „Itt kezdődik a Balaton” a Márton-napi eszem-iszomra is igaz, a gasztrotúrára pálinkafesztivállal hangolnak.

A november esszenciái: forralt bor és Márton-nap

A közelgő Márton-nap alkalmából sok helyen lehet majd libából készült finomságokat fogyasztani. A karácsonyi vásárok pultjain pedig kapható lesz sokak kedvenc itala, a forralt bor is.

Tradicionális libalakomák a hazai éttermekben

„Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” – tartja a mondás. A püspökké szentelt Szent Márton jóságáról és szerénységéről már életében is legendák keringtek.

Országszerte ápolják a hagyományt

A közmondás szerint aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik, sőt aki Márton-napon libát sem eszik, az egész évben éhezik.

Koccintás Márton poharával

Márton-nap az utolsó lakodalmi ünnep, mielőtt megkezdjük a karácsonyig tartó negyvennapos böjtöt.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.