2022. szeptember 30., péntek, Jeromos napja

Címke: Márton Áron

17 cikk 1/2 oldal

Magyar misét tartottak a Vatikánban

A vatikáni magyar kápolna üzenete az, hogy az anyaországban és külhonban élő magyarok Európa békéjén munkálkodnak, és a krisztusi értékeket képviselik Európa közepén.

Ízig-vérig erdélyi alkotás

Két napon át forgattak a kolozsvári Szent Mihály-templomban, ahol az 1944-es papszentelésen a zsidók védelmében szólt a szószékről Márton Áron.

Több rendezvénnyel emlékeznek meg Bukarestben a forradalomról

Kiállításokkal, filmvetítésekkel, koncertekkel és konferenciával emlékezik meg a Balassi Intézet bukaresti központja az 1956-os magyarországi forradalomról, kiemelten annak romániai hatásairól – közölte kedden az intézmény.

Felavatták Márton Áron püspök kőkoporsóját

A 36 évvel ezelőtt elhunyt erdélyi püspök két totalitárius rendszer, a nácizmus és a kommunizmus idején teljesítette maradéktalanul a püspöki jelmondatában vállaltakat.

Gyulafehérváron exhumálták Márton Áron püspök földi maradványait

A gyulafehérvári püspöki székesegyház altemplomában csütörtökön exhumálták Márton Áron erdélyi római katolikus püspök földi maradványait – tájékoztatta az MTI-t Potyó Ferenc érseki helynök. Az exhumáló bizottság 17 tagját Jakubinyi György gyulafehérvári érsek kérte fel a feladatra.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.