2024. július 21., vasárnap, Dániel, Daniella napja

Címke: mártírok

10 cikk 1/1 oldal

Salgótarjáni polgármester: 1956 a magyar szabadságharcok kiemelkedő fejezete

A magyar nép számos fejezettel járult hozzá a szabadságért folytatott harcok történetéhez, de közülük talán az egyik legkiemelkedőbb 1956 volt – mondta Salgótarján szocialista polgármestere hétfőn az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján tartott városi ünnepségen.

Zsíros kenyér József Attila-kötettel

Forradalmi képsorozatban örökíti meg 1956 szellemiségét Csizmadia Zoltán festőművész, s az immár húszéves vállalkozást a nyolcvanon túl is nagy kedvvel folytatja.

Egy hős és egy áldozat

Az 1956-os forradalom érintette a társadalom minden rétegét, így a sportot is. Áldozattá vált Hegedüs István, valamint a hősi halált halt Gérecz Attila is.

Emlékezés és gyász 1956 kapcsán

A hősök tiszteletében egyet kell érteniük a magyaroknak akkor is, ha sok másban vitáik is lehetnek egymással – mondta Balog Zoltán.

Seszták Miklós: a zsarnokság a lelkekben kezdődik

A zsarnokság nemcsak a sortüzeknél kezdődik, hanem sokkal hamarabb, az emberi lelkekben, a fortélyos félelem légkörében – mondta nemzeti fejlesztési miniszter.

Huszonegy kopt keresztény mártíromsága

A magát Iszlám Államnak nevező szörnyeteg a keresztények vérével a bennünk és a világ keresztényeiben fészket vert félelmet kívánta táplálni.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.