2022. augusztus 14., vasárnap, Marcell napja

Címke: mark rutte

59 cikk 1/6 oldal

Holland kormányfő: nem bűnügyi eljárás folyt az orosz hírszerzők ellen

Azért nem vették őrizetbe a holland hatóságok áprilisban azt a négy orosz hírszerzőt, akik megpróbáltak betörni a hágai Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) informatikai rendszerébe, mert nem bűnügyi eljárást, hanem titkosszolgálati műveletet folytattak az ügyükben – mondta el Mark Rutte holland kormányfő pénteki sajtótájékoztatóján.

Holland akadály az EU-reformok előtt

Az Európai Parlament képviselőinek csupán töredéke volt kíváncsi Mark Rutte strasbourgi felszólalására, pedig a holland miniszterelnök igencsak árulkodó képet festett az unió jövőjéről.

Theresa May: ambiciózus tervekre van szükség a Brexit-tárgyalások felgyorsításához

Ambiciózus terveket kell kidolgozni az európai uniós tagországok állam- és kormányfőinek találkozóján ahhoz, hogy sikerüljön előrelépni az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnéséről szóló tárgyalásokon – mondta a brit miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben, röviddel az EU-csúcs kezdete előtt.

Fél év után újra lehet kormánya Hollandiának

Hosszú hónapok után mostanra csaknem teljes megállapodásra jutottak Hollandiában a koalícióalakításról tárgyaló pártok, és várhatóan hamarosan megszületik a végérvényes megállapodás egy jobboldali-liberális kormány létrehozásáról – jelentette a holland sajtó szerdán.

Ötpárti koalíció jöhet létre Hollandiában

Sajtóforrások szerint Mark Rutte miniszterelnöknek a többségi kormány érdekében újra asztalhoz kell ülnie a humánus menekültpolitikát követelő baloldali zöldekkel.
59 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.