2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja

Címke: Marine Le Pen

152 cikk 1/16 oldal

Megosztottság övezi az ENSZ-találkozót

Az ENSZ-kérdés számos országban okozott belpolitikai feszültséget: a hét végén az amúgy is törékeny belga vezetés ingott meg a dokumentum miatt. 

Elszabadult a pokol a francia fővárosban

Válságértekezletet hívott össze Emmanuel Macron francia elnök, miután szombaton évtizedek óta nem látott mértékű erőszakos zavargások történtek Párizsban.

Liberális apostol

Macron intője ugyanúgy szól minden politikusnak, akik látványosan elszakadtak saját népüktől, s képtelenek az elvek és elméletek ragadós pókhálójából kikeveredni.

Dominók

A populizmusnak legalább százféle meghatározása van. Abban a kutatók zömükben egyetértenek, hogy ez a politikai irányzat a nép többségi akaratát karolja fel.

Fotóbakiba futott bele Macron

Nagy felháborodást keltett Franciaországban Emmanuel Macron karibi látogatásának egyik fotója, ahol két helybéli fiatalemberrel ölelkezik, miközben egyikük obszcén kézjelet mutat.

Marine Le Pen az Európai Unió „őrült bevándorláspárti politikája” ellen kampányol

Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés (korábbi Nemzeti Front) elnöke vasárnap elítélte az Európai Unió „őrült bevándorláspárti politikáját”, amelynek szerinte Emmanuel Macron államfő aláveti magát, s üdvözölte, hogy pártja elképzelései szerinte már hatalomra jutottak Magyarországon, Lengyelországon, Ausztriában és Olaszországban.

Marine Le Pen pártja a Salvini-féle irányvonalat kívánja követni

Marine Le Pen, a radikális jobboldali francia Nemzeti Tömörülés (korábbi Nemzeti Front) elnöke csütörtökön bejelentette, hogy a jövő májusi európai parlamenti választásokon ugyanazt a politikai irányvonalat kívánja követi, amelyet szövetségese, Matteo Salvini, az olasz Liga kormánypárt vezetője, belügyminiszter ajánl Európában a „nemzetek demokratikus forradalmának” érdekében.
152 cikk 1/16 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.