2022. július 2., szombat, Ottó napja

Címke: Margaret Thatcher

10 cikk 1/1 oldal

Sir Humphrey igazsága

A mélyebb integrációt sürgető német–francia-tengely megerősödéséből keletkezett egyensúlytalanságot már nem Londonból, hanem Visegrádból, Bécsből, Rómából fogják helyrebillenteni.

A ruszkik végül hazamentek

A „Ruszkik, haza!” kívánsága bizony negyvenhat éven át feszült a magyar társadalom legmélyebb rétegeiben, de hangosan kimondani csak Orbán Viktor merte, 1989. június 16-án.

Szegénypolitika és közmunka

Az amerikai szociálpolitikában az az elv érvényesül, hogy az egyén maximum öt évig veheti igénybe a társadalom támogatását, azaz munkás életének csak töredékében.

Rijáddal barátkozik May

Folyamatos magyarázkodásra kényszerül a Szaúd-Arábiába látogató Theresa May.

Downing Street: nincs szó a gibraltári vita eszkalációjáról

Nincs szó a Gibraltár körül kialakult vita eszkalációjáról, az pedig végképp nem lehetséges, hogy az ügynek bármiféle katonai vonatkozása legyen – mondta hétfőn Theresa May brit miniszterelnök szóvivője.

Thatcher megmondta

Nem! Nem! Nem! – a néhai brit miniszterelnök szavai ma jobban és tisztábban visszhangzanak a brit parlament folyosóin, Anglia utcáin és Európa fővárosaiban, mint valaha.

Merkel kilépésre sürgeti Londont

Theresa May egykori belügyminiszteren nagy a nyomás, hogy kormányát Brexitet támogató politikusokkal töltse meg.

Az új Vaslady

Ha hinni lehet a brit napilapok elemzéseinek, Theresa May személyében az új Margaret Thatchert köszönthetjük, az új Vasladyt.

Jóval a kikiáltási ár felett keltek el Margaret Thatcher emléktárgyai

Jóval a kikiáltási ár felett keltek el Margaret Thatcher emléktárgyai, köztük az esküvői ruhája a Christie's keddi londoni árverésén, amelyen a néhai brit kormányfő piros miniszterelnöki irattartója például a becsült 3-5 ezer font helyett végül 242 500 fontért (105,7 millió forintért) talált vevőre.

Elhunyt Lord Geoffrey Howe brit konzervatív politikus

Elhunyt Lord Geoffrey Howe, a brit Konzervatív Párt meghatározó befolyású egykori politikusa, akinek általánosan elfogadott elemzői vélemények szerint kulcsszerepe volt Margaret Thatcher néhai miniszterelnök negyedszázaddal ezelőtti bukásában.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.