2022. szeptember 30., péntek, Jeromos napja

Címke: maraton

15 cikk 1/2 oldal

Ezüstműves

A maraton hivatalos világcsúcsa két óra egy perc 39 másodperc, ezt a kenyai Eliud Kipchoge futotta szeptemberben Berlinben.

Felolvasószínházi maratont rendeztek Kaposváron

Kortárs szerzők műveit hallhatta a közönség a felolvasószínházi maratonon vasárnap Kaposváron. A színészek négy drámát szólaltattak meg, amelyek a kor problémáit, társadalmi kérdéseit feszegették.

Két napos futóünnep Budapesten

Hetvenhét országból érkeznek futók a 31-ik Spar Budapest Maraton futófesztiválra, amely tavalyihoz hasonlóan ismét kétnapos lesz.

Hat másodpercen múlt a csúcs 42 kilométeren

Minden idők talán legnagyobb maratoni versenyét vívta vasárnap Berlinben a pályán háromszoros olimpiai bajnok etióp Kenenisa Bekele, a 10 000 és 5000 méter világcsúcstartója és a kenyai Wilson Kipsang, a 42 195 méteres táv exvilágrekordere.

Ismét belehúztak a maratonisták

A mögöttünk hagyott hét végén Brandenburgban megrendezett regattán a mieink – felülmúlva a tavalyi, győri szereplést – a tizenhét versenyszámból tizennégyet is megnyertek.

Eliud Kipchoge maratonon ért a csúcsra

A korábbi kiváló pályaversenyző, a kenyai Eliud Kipchoge nyerte meg a férfi maratonfutást a riói olimpia vasárnapi zárónapján, így ő állhat majd fel a dobogó felső fokára a Maracana Stadionban, az esti záróünnepségen.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.