2024. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Címke: Manuel Valls

64 cikk 1/7 oldal

Manuel Valls volt francia miniszterelnök kilép a Szocialista Pártból

Manuel Valls volt francia miniszterelnök kedden bejelentette, hogy kilép a szétesőben lévő Szocialista Pártból. A politikus a tavaszi elnökválasztáson saját pártja jelöltjével szemben Emmanuel Macront, a májusban elnökké választott volt gazdasági miniszterét támogatta.

Benoit Hamon nyerte a francia baloldal államfőjelölt-állító választását

Benoit Hamon lesz a francia baloldal jelöltje a tavaszi elnökválasztáson. Az első részeredmények szerint a volt oktatási miniszterre az előválasztás vasárnapi második fordulójában részt vett francia állampolgárok 58,65 százaléka adta a voksát – jelentette be a francia Szocialista Párt által rendezett előválasztás szervezőbizottsága.

Hamon volt a meggyőzőbb a baloldali előválasztás utolsó tévévitájában

Benoit Hamon volt oktatási minisztert találta a nézők 60 százaléka meggyőzőbbnek a francia baloldal államfőjelölt-állító választásának második fordulója előtt a jelöltek szerda esti televíziós vitájában. Manuel Valls volt miniszterelnökre a megkérdezettek 37 százaléka szavazott – derül ki az Elabe közvélemény-kutató intézetnek a BFM hírtelevízió számára készített gyors felméréséből.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Manuel Valls támadója

Három hónap felfüggesztett börtönbüntetésre és 105 óra közmunkára ítélte gyorsított eljárásban szerdán egy francia bíróság azt a férfit, aki előző nap megpróbálta megpofozni Manuel Valls volt kormányfőt, a baloldali előválasztás egyik jelöltjét egy kampányrendezvényen a nyugat-franciaországi Bretagne régió Lamballe településén – közölte a helyi ügyészség.

A francia baloldal előválasztása

Igaz, a baloldali tábor előválasztásán végül hét jelölt mérkőzik meg, közülük azonban csak ketten számítanak valós esélyesnek.

Manuel Vallst megpróbálták megpofozni a kampánykörútján

Öt nappal a francia baloldal államfőjelölt-állító választásának első fordulója előtt, kedden egy 18 éves fiatalember megpróbálta megpofozni Manuel Valls volt kormányfőt, az előválasztás egyik jelöltjét egy kampányrendezvényen a nyugat-franciaországi Bretagne régió Lamballe településén – közölte a helyi ügyészség.
64 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.