2024. február 23., péntek, Alfréd napja

Címke: manila

10 cikk 1/1 oldal

Trump: kiváló a kapcsolat az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek között

Kiváló a kapcsolat az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek között – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök azt követően, hogy tárgyalt vendéglátójával, Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki államfővel hétfőn Manilában, ahol a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) csúcstalálkozója zajlik.

Meghátráltak az iskolát megszálló iszlamisták a Fülöp-szigeteken

A kormányerőkkel vívott tűzharc után meghátráltak azok az iszlamista fegyveresek, akik szerdán megszálltak egy iskolát a Fülöp-szigetek déli részén – közölte a hadsereg egyik parancsnoka, aki szerint az összetűzésnek nincsenek áldozatai.

Azonosították a manilai kaszinós rablógyilkost

Azonosították azt a fegyverest, aki csütörtök éjjel megtámadott, kirabolt egy kaszinót Manilában, és több mint harminc embert megölt, majd magával is végzett – tudatták vasárnap a Fülöp-szigeteki hatóságok.

Terrortámadás történt Manilában

Az Iszlám Állam magyar idő szerint 9 óra előtt elismerte, hogy ő áll a merénylet mögött. Külföldiek is tartózkodhattak az épületegyüttesben, a sebesültek száma 25.

Utoljára tart közös hadgyakorlatot a Fülöp-szigetek és az Egyesült Államok

A jövő héten az utolsó közös hadgyakorlatát tarthatja meg a Fülöp-szigetek és az Egyesült Államok – mondta a vietnami főváros, Hanoi filippínó közössége előtt Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök szerda este, értésre adva azt is, hogy a lépéssel Manila új szövetségeseinek, Pekingnek és Moszkvának szeretne kedvezni.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.