2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: MaNDA

9 cikk 1/1 oldal

A MaNDA virtuális kiállításai

Hetente bővülő tematikus virtuális kiállításokat is megtekinthetnek az érdeklődők a Mandadb.hu oldalon. A cél, hogy új kontextusba helyezzék a feltöltött kulturális tartalmakat.

Öt kulturális intézmény szűnt meg

Több kulturális intézmény is megszűnt 2016. december 31-én. A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) muzeális és közművelődési feladatait, a Kulturális közfoglalkoztatási programhoz kapcsolódó jogait és kötelezettségeit, továbbá az EU-s forrásból finanszírozott, folyamatban lévő pályázatokkal, valamint folyamatban lévő és fenntartási kötelezettséggel terhelt projektekkel kapcsolatos közfeladatait az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. látja el és veszi át – olvasható az MTI összefoglalójában.

A kultúra felemel és megtart

A nagy budapesti beruházásokat kiegészítik a vidéki fejlesztések, mert fontos a kulturális egyensúly – mondta Hoppál Péter.

Megjelent az 1956-os filmhíradó teljes évfolyama DVD-kiadványként

Az 1956-os filmhíradó teljes felújított évfolyamát megjelentette DVD-kiadványként a forradalom 60. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA), amely öt 1956-os tematikájú emblematikus magyar játékfilmet is restaurált.

Korszerűsített értékmentés a magyar kultúrában

Megújult a Magyar Nemzeti Digitális Archívum központi adatbázisa és honlapja, a Mandadb.hu. A fejlesztők célja az volt, hogy az adatbázis megfeleljen a korszerű felhasználói igényeknek.

Heti egy filmmel indul újra a Bem Mozi

Sergio Leone klasszikusát, A Jó, a Rossz és a Csúf című munkát január 21-én vetítik a Bemben, amely a tervek szerint klasszikus és kultfilmeket tűz műsorára.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.