2022. augusztus 17., szerda, Jácint napja

Címke: Malév

16 cikk 1/2 oldal

Engedély a toronyból

A légitársaságok között óriási a verseny, már nem ritka a közel 19 órás repülőút sem. A pilóták egyre szigorúbb kiképzést kapnak, hiszen a monstre utak komoly szellemi, fizikai erőfeszítést kívánnak.

Újrafestették a Malév első Tupoljev Tu-154-esét

Újrafestette a Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) a Malév első Tupoljev Tu-154-es repülőgépét, amely 45 évvel ezelőtt érkezett meg Szamarából Budapestre.

Öt éve állt le a Malév

Öt évvel ezelőtt, 2012. február 3-án reggel 6 órakor állt le 66 év működés után a Malév. A nemzeti légitársaság utolsó járata, az MA745-ös Helsinkiből háromnegyed tízkor landolt Budapesten. A cég felszámolása csak tavaly ősszel fejeződött be, új légitársaság pedig nem indult helyette, bár erre voltak próbálkozások.

Helyreáll a volt Malév járathálózata

A kormány úgy döntött, hogy egyedi támogatást biztosít azon légitársaságoknak, amelyek Szófiába és öt nyugat-balkáni fővárosba rendszeres összeköttetést biztosítanak.

Új Malévot szeretne Moszkva

Oroszország továbbra is mérlegeli egy magyar–orosz légitársaság létrehozását, de annak üzletileg életképes cégnek kell lennie – jelentette ki Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.