2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: malária

12 cikk 1/2 oldal

WHO: tovább nő a maláriás fertőzések száma

2016 után 2017-ben is tovább nőtt a maláriával fertőzöttek száma, holott korábban évekig csökkenő tendencia volt tapasztalható – figyelmeztetett hétfőn kiadott jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A malária volt az ókori gonosz

Maláriában elhunyt kisgyerekek V. századi temetőjében különleges sírra bukkantak amerikai és olasz régészek: az egyik gyerek szájába követ tettek.

Rák a szemben

A fertőző betegségek terén a legnagyobb változás a kullancsok és rovarok (például szúnyogok) által hordozott betegségek elterjedésében várható.

WHO: félresiklott az ENSZ malária elleni programja

Afrikában továbbra is jelentős problémát okoz a malária, a betegség felszámolását célzó ENSZ-program pedig félresiklott – állapítja meg kedden közzétett jelentésében az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Évente kétszázmillió fertőzés

Közép-Európában egyedülálló maláriaparazita-kultúrák tenyésztésére alkalmas laboratórium felállítását tervezi az MTA és a BME.

Egyre többen halnak meg maláriában Angolában

Egyre többen halnak meg maláriában Angolában; a mostani járvány az utóbbi évtizedek legsúlyosabbika a délnyugat-afrikai országban: míg 2014-ben 5500, tavaly pedig 8000 ember halt meg, az idei évnek első három hónapjában 2915-en vesztették életüket a betegségben – közölte kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.