2023. március 23., csütörtök, Emőke napja

Címke: maláj utasszállító

11 cikk 1/2 oldal

Holland bíróság tárgyalja a lelőtt maláj utasszállító ügyét

A maláj légitársaság 2014 nyarán lelőtt, Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó, MH17-es járatszámú repülőgépének ügyét holland jog szerint, holland bíróság fogja tárgyalni – jelentette be Bert Koenders holland külügyminiszter szerdán.

Hollandia bekérette az orosz nagykövetet a moszkvai bírálat miatt

A holland külügyminisztérium pénteken bekérette a hágai orosz nagykövetet, miután Moszkva élesen bírálta a maláj utasszállító katasztrófájával foglalkozó nemzetközi vizsgálóbizottság e héten közzétett jelentését.

Hága szerint a felkelők lőtték le a maláj utasszállítót

A kelet-ukrajnai szakadár erők felelősek a Malaysian Airlines járatának lelövéséért – jelentette be tegnap az utasszállító katasztrófája ügyében vizsgálódó nemzetközi nyomozócsoport vezetője.

Végleges szakértői jelentés: Buk rakéta lőtte le a maláj repülőgépet

Egy orosz gyártmányú, Buk típusú föld-levegő rakéta találta el és szakította szét a levegőben a Kelet-Ukrajna felett tavaly nyáron lezuhant maláj utasszállító gépet a nemzetközi szakértők által készített, kedden nyilvánosságra hozott végleges jelentés szerint.

Orosz vizsgálat: Nem szakadár oldalról lőtték ki a rakétát

Nem a kelet-ukrajnai szakadárok uralta Sznyizsne településről, hanem az ukrán hatalom irányítása alatt lévő Zaroscsenszkéről lőtték ki a malajziai utasszállító repülőgép tavalyi katasztrófáját okozó Buk légvédelmi rakétát – jelentette ki a fegyvergyártó Almaz-Antej sajtótájékoztatóján kedden Moszkvában az orosz konszern főmérnökének tanácsadója.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.