2020. július 7., kedd, Apollónia napja

Címke: makrogazdasági adatok

10 cikk 1/1 oldal

Erőre kapott a hazai ipar

Az év végére jó eséllyel az autóipar is magára talál, miután a nemzetközi piacok sikeresen átálltak az új kibocsátási előírásokra, ami elsődleges oka volt a korábbi megtorpanásnak.

KSH: az export és az import is kétszámjegyű növekedést mutatott júliusban

Júliusban az export euróban számolt értéke 11,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az import 10,8 százalékkal nőtt. A külkereskedelmi mérlegtöbblet 362 millió euró volt, 80 millió euróval több a tavaly júliusinál – jelentette kedden második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Ipari és kiskereskedelmi adatok is megjelennek a jövő héten

A jövő héten megjelenő makrogazdasági adatok közül az augusztusi ipari termelési és a kiskereskedelmi adatok számíthatnak a legnagyobb figyelemre, ezen kívül államháztartási és külkereskedelmi statisztikák is napvilágot látnak.

Nagyot gyorsul jövőre a növekedés

A gazdasági tárca vezetője 2016 eredményei között kiemelte, hogy sikerült 1990 óta nem látott alacsony szintre csökkenteni a munkanélküliséget.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.