2023. június 3., szombat, Klotild napja

Címke: makro

13 cikk 1/2 oldal

Rontott a globális kilátásokon a Fitch

A hitelminősítő 0,1 százalékponttal, 3,1 százalékra rontotta a globális gazdaság jövő évi növekedésére vonatkozó előrejelzését. Lépését az amerikai–kínai kereskedelmi viszály hatásaival indokolta.

Kevés adat jelenik meg április első hetében

Kevés adat jelenik meg április első hetében, a húsvéti ünnepet követő rövidített kereskedési héten csaknem üres a makronaptár, előzetes statisztikákat közölnek a februári kiskereskedelmi forgalomról és ipari termelésről.

Sűrűn szórja az adatokat a KSH

Mozgalmas napokat ígér a gazdasági szereplőknek a heti naptár, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) több fontos adatot hoz nyilvánosságra.

Erőteljes beruházási adat várható

A legutóbbi gyengébb eredmény után az első negyedéves beruházási statisztika jó eséllyel lényegesen kedvezőbb képet ad a gazdasági kilátásokról, mivel több jel mutat mind az uniós, mind a magánpénzből indított új fejlesztések irányába. A pozitív kilátásokat várhatóan a havi vállalati bizalmi index is tükrözi.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.