2023. december 4., hétfő, Borbála, Barbara napja

Címke: makaó

9 cikk 1/1 oldal

Felavatta a világ leghosszabb tengeri hídját az elnök

Az 55 kilométeres hidat egy, a Gyöngy-folyó deltatorkolatában áthaladó, hosszú kígyózó autópályahíd és két mesterséges sziget között egy 6,7 kilométeres víz alatti alagút alkotja. 

Hongkongot és Makaót fenyegeti a Mangkhut tájfun

A Fülöp-szigetek után vasárnap Dél-Kína, Hongkong és Makaó felé vette az irányt a Mangkhut tájfun, amely szakértők szerint az Egyesült Államokat sújtó Florence hurrikánnál is nagyobb pusztítást végezhet.

Macron testőre és egy terroristákat bújtató bűnöző jó barátságban vannak

A 20minutes online francia lap számolt be arról, hogy egy Twitterre feltöltött videó tanúsága szerint, Makao, Emmanuel Macron, francia elnök testőre és Jawad Bendaoud egy francia bűnöző, aki a gyanú szerint a 2015. november 13-i terrortámadások utolsó terroristáit bújtatta lakásán, jó barátságban vannak, hiszen együtt videojátékoztak nem is olyan régen.

Gyilkos tájfun Makaón

Több mint fél évszázada nem volt olyan erős tájfun Kína déli részén, mint amilyen szerdán csapott le a térségre, különösen Makaóra, tizenkét ember halálát okozva – közölte az AP hírügynökséggel a makaói törvényhozás egyik képviselője.

A fattyú halála

Az észak-koreai diktátor féltestvére ellen a maláj fővárosban elkövetett gyilkosság után tíz nappal még semmi sem biztos.

Korrupcióvadászat húzza vissza Makaót

Erősen megérezte Makaó gazdasága Kína lassulását, illetve azt, hogy Hszi Csin-ping (Xi Jinping) kínai államfő kíméletlen kam-­pányt indított a korrupció felszámolására. Emiatt a világ legnagyobb szerencsejáték-központjának számító városban csökkent a főként kínai látogatók száma, s ennek következtében esett a kaszinók bevétele is.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.