2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: Major Anita

8 cikk 1/1 oldal

Maros-menti kastélyok a Magyarság Házában

Különleges élményekben lehet részük azoknak az érdeklődőknek, akik holnap délután fél ötkor ellátogatnak a Magyarság Házába.

Személyes hangon a szenvedésről

Hadifogoly magyarok a nagy háborúban címmel a hódmezővásárhelyi Emlékpontban nemzetközi multimédiás kiállítás avatja be a látogatót a száz évvel ezelőtti történetbe.

Csak oda ne kerüljünk!

Tockoje, Nis, Asinara, Sipotele: orosz, szerb, olasz, román helységnevek, amelyeket a magyar hadifoglyok imájukba foglaltak: Add, Istenem, hogy csak oda ne kerüljek!

Hamu és fűszál

Legyünk őszinték, kevesen vállalkoznak rá, és még kevesebben szeretik a hamuban, az üszkös maradványok közti kutakodást.

Erdélyi sorspannók

Margittai Gábor és Major Anita Tiltott kastélyok című vándor­kiállításán a 21. századi erdélyi arisztokrácia is ezt az arcát fordítja felénk.

Az ellentmondásos jelen útvesztői

Egy négyéves erdélyi utazás történeteit olvashatjuk Margittai Gábor új, Tiltott kastély – Erdélyi történelmi családok a jóvátétel útvesztőjében című könyvében.

Szellemkatonák nyomában

Ebben a történetben minden benne van, ami az első világháború borzalmait összefoglalja: a tömeges pusztítás és a hadifogság, az ellenségeskedés, az etnikai feszültség.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.