2020. január 27., hétfő, Angelika napja

Címke: magyarok kenyere

9 cikk 1/1 oldal

Tizenötmillió búzaszem

Ünnepélyesen összeöntötték a „Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem” program keretében a Kárpát-medencei magyar gazdák által gyűjtött búzát a Beregszász melletti Mezőgecsében.

Lisztadományt adtak át a Vajdaságban a Magyarok kenyeréhez

A Magyarok kenyere program keretében idén a Kárpát-medencéből mintegy 600 tonna búzát gyűjtöttek össze, amelyből 360 tonna liszt készült, és ebből 5 tonna jutott a hajdújárási Poverello – Ferences Közhasznú Alapítvány Lurkó Házának, ahol naponta körülbelül 70 gyereket látnak el – hangzott el a lisztadomány átadásakor szerdán a vajdasági Hajdújáráson.

80 ezer nehéz sorsú gyermeknek segítenek

A Magyarok kenyere programban már több mint 500 tonna búza gyűlt össze az ország valamennyi megyéjéből és a határon túlról – jelentette be Korinek László.

Magyarok kenyere – Nemeshanyban öntik össze a búzát augusztusban

A Veszprém megyei Nemeshanyban öntik össze augusztusban a Magyarok kenyere program javára gyűjtött búzát, a kezdeményezéshez az ország összes megyéjéből és a határon túlról is érkezik alapanyag – tájékoztatta kedden az MTI-t Nemeshany polgármestere.

Magyarok kenyere – A határokon túli magyaroktól is érkeznek összetevők

Idén a felvidéki Gútáról érkezik Baranyába a kovász a magyarok kenyeréhez, a sót ismét Parajdról küldik, elkészítéséhez a Tisza forrásvidékéről származó vizet használnak, a megőrölt liszt pedig a határon túli rászorulókon kívül minden magyarországi megyébe eljut.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.