2023. március 29., szerda, Auguszta napja

Címke: Magyar Tudomány Ünnepe

7 cikk 1/1 oldal

Gálaműsorral zárult a 2018. évi Magyar Tudomány Ünnepe

Tudomány és kultúra egy tőről sarjad. Mindkettőt az emberi alkotásvágy, az élet könnyebbé és szebbé tételének igénye motiválja – mondta beszédében Barnabás Beáta, az MTA főtitkár-helyettese

A tudomány mindenkié

A tudomány iránt érdeklődő laikusok egy hónapon keresztül vehetnek részt a különböző témákban megtartott, izgalmas előadásokon.

A sötét anyag nyomában

A sötét anyagról szóló előadás csupán egyike azoknak a programoknak, amelyekkel a tavaly megújult, egy hónapos Magyar Tudomány Ünnepe november végéig országszerte és a határon túli magyar tudományos műhelyekben is várja azokat, akik úgy döntenek, hogy adnak egy estét a tudománynak. . Hallhatnak előadást egyebek mellett arról, hogy mit tud tenni a tudomány a jövő iskolájáért, milyen vírusok között élünk, mi az igazság a székely-magyar rovásírással kapcsolatos legendák és nézetek ügyében és minek köszönhetjük azt, hogy egyre több „gondolkodó” gép van a környezetünkben.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.