2023. január 29., vasárnap, Adél napja

Címke: magyar történelem

8 cikk 1/1 oldal

Röstellni való, ami filmügyben történik

Egészséges nemzeti öntudat, nemzeti büszkeség nélkül esélytelenek vagyunk a jelen és jövő kihívásaival szemben – mondta Bán János író, a Hunyadi című sikeres történelmi regénysorozat szerzője.

Hercegi csontok

Fogak, ujjpercek, lábszárcsontok: több-kevesebb ereklye az Árpád-ház valamennyi szentjétől megmaradt. Az egyházjog megkülönböztet kiemelkedő és közönséges ereklyéket.

Virtuális robbanás és Kossuth-szelfi

A Hungarikum Élményházban játékosan, interaktív módon és ötletesen ismerhetjük meg a magyar kultúrát, találmányokat, sporteredményeket, és mindazt, amire büszkék vagyunk.

Latorcai Csaba: emlékezzünk az embermentőkre!

Miközben a nyilas hatalomátvétel évfordulójához kapcsolódóan lerójuk kegyeletünket az áldozatok előtt és kimondjuk a korabeli magyar állam felelősségét, emlékezzünk meg az embermentő hősökről is – szólított fel a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára a budapesti Holokauszt Emlékközpontban tartott pénteki megemlékezésen, amely után emléktáblát avatott az áldozatok tiszteletére.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.