2024. július 18., csütörtök, Frigyes napja

Címke: Magyar természetvédők Szövetsége

10 cikk 1/1 oldal

Csiki-csuki a GMO-val

Háttéralkut kötött Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Donald Trump amerikai elnökkel még több génmódosított szója behozataláról az Európai Unióba.

Tömegtiltakozás Verespatakért

Utcai tüntetéseket is kilátásba helyeztek a kolozsvári aktivisták, mert a román kormány leállíttatta azt az eljárást, amellyel világörökségi védettséget kaphatna Verespatak.

Kérdőjelek a CETA körül

Az Európai Unió és Kanada között létrejött kereskedelmi és beruházási megállapodás, vagyis a CETA „átmeneti alkalmazásának” első napja szep­tember 21. volt.

Saját magát készül hátba szúrni Amerika

Donald Trump már megválasztása előtt is azt hangoztatta kampányában, hogy az egyezségből való kilépés győzelem lenne az amerikai gazdaság számára.

Egyre nagyobb az ellenállás a TTIP-vel szemben

Megjósolhatatlan, hogy mi lesz az Európai Unió és Kanada közötti átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás (CETA), az EU és az Egyesült Államok közötti transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerség (TTIP), valamint a szolgáltatáskereskedelmi megállapodás (TiSA) sorsa – jelentette ki a Magyar Időknek a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) programvezetője.

Magyarország nem támogatja a vágott állatok utólagos vegyi fertőtlenítését

Magyarország eddig sem támogatta a vágott állatok utólagos felületkezelési eljárásának engedélyezésére irányuló javaslatokat, ellenezte a vágott szarvasmarha tejsavas lemosásának engedélyezését, és nem változtat ezen az állásponton a baromfihús peroxiecetsavval történő lemosásának ügyében sem – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI érdeklődésére pénteken.

Akár két fokon múlhat az élet

A 195 ország küldöttei által létrehozandó globális klímavédelmi egyezmény általános és kötelező érvényű keretet teremt a következő húsz-harminc évre, és a 2020-ban lejáró kiotói egyezményt váltja fel.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.